BMW en MINI dealer in het Groene Hart en regio Rotterdam
  • 4,6/5 sterren voor onze service
  • 926 BMW's en MINI's op voorraad
  • Erkende BMW en MINI garantie
  • Persoonlijk contact
  • Leasen en financieren
BMW

De nieuwe BMW Z4

De nieuwe BMW Z4

DE NIEUWE BMW Z4

BMW heeft een rijke historie van roadsters met een iconische status als het gaat om rijplezier. De nieuwe BMW Z4 is de volgende roadster die zich voegt in dit illustere gezelschap. Het is een open, premium sportauto met klassieke canvas softtop, een verleidelijk design en een puristisch, op de bestuurder gericht interieur. De tweezitter is nadrukkelijk ontworpen voor maximale wendbaarheid, rijdynamiek en een superieur stuurgedrag met een onmiddellijke reactie. De nieuwe BMW Z4 combineert zijn sportieve wegligging met een keur aan geavanceerde functies voor bestuurdersassistentie, bediening en connectiviteit.

De proporties van de nieuwe BMW Z4 bewijzen hoe een klassiek roadster-concept opnieuw geïnterpreteerd kan worden. Ten opzichte van zijn voorganger is het model 85 mm langer (4.324 mm), 74 mm breder (1.864 mm) en 13 mm hoger (1.304 mm). Voor extra wendbaarheid is de wielbasis 26 mm verkort tot 2.470 mm en de spoorbreedte voor (1.609 mm) en achter (1.616 mm) respectievelijk 98 en 57 mm vergroot. De carrosseriestructuur en chassisbevestigingen worden gekenmerkt door een uitzonderlijke stijfheid, terwijl de nieuw ontworpen voor- en achteras zorgen voor een nog sportiever rijgedrag en een hoger comfortniveau. De centrale zitpositie, het lage zwaartepunt, optimale gewichtsbesparing en de ideale gewichtsverdeling van 50:50 dragen eveneens bij aan de adembenemende rijdynamiek van de nieuwe BMW Z4.

De nieuwe BMW Z4 beleeft zijn wereldpremière op de Autoshow van Parijs op 2 oktober 2018. Het model wordt vervolgens in maart 2019 op de markt gelanceerd met keuze uit drie motorvarianten, waaronder een BMW M Performance versie. De nieuwe BMW Z4 M40i (gecombineerd brandstofverbruik: 7,1 – 7,4 l/100 km; gecombineerde CO2-uitstoot: 162 – 168 g/km) wordt aangedreven door een zescilinder-in-lijn benzinemotor met 250 kW (340 pk). De BMW Z4 sDrive30i (gecombineerd brandstofverbruik: 6,0 – 6,1 l/100 km; gecombineerde CO2uitstoot 137 – 139 g/km) en BMW Z4 sDrive20i (gecombineerd brandstofverbruik: 6,0 – 6,1 l/100 km; gecombineerde CO2-uitstoot: 137 – 139 g/km) zijn voorzien van viercilindermotoren met respectievelijk 190 kW (258 pk) en 145 kW (197 pk).

Exterieurdesign: een pure esthetiek verpakt in een nieuwe ontwerptaal. De herkenbare designtaal en kenmerkende details zijn bepalend voor de emotionele aantrekkingskracht en het puristische exterieurdesign van de nieuwe BMW Z4. De tweezitter heeft een laag, sportief en compact uiterlijk, ongeacht of de softtop geopend of gesloten is. Met zijn nieuwe roosters in de BMW nierengrille en – voor het eerst – een verticale koplampopstelling heeft het model een onmiskenbare uitstraling aan de voorzijde. De nieuwe BMW Z4 is standaard uitgerust met LED-koplampen, terwijl de optionele adaptieve LED-koplampen met matrixfunctie voorzien zijn van bochtverlichting en niet-verblindend grootlicht.

De lange motorkap met pijlvormige contourlijnen in de richting van de BMW nieren spreidt zich uit over de spatborden in typische ‘clamshell’-stijl die kenmerkend is voor klassieke sportauto’s. De naden aan de zijkanten van de motorkap lopen naadloos over in de bovenste taillelijn langs de flanken, die helemaal doorloopt tot aan de achterlichtunits. De tweede taillelijn komt voort uit de grote Air Breathers achter de voorste wielkasten. Met deze combinatie van lijnen en oppervlakken wordt de luchtstroom langs de BMW Z4 visueel versterkt. De in het kofferdeksel geïntegreerde spoiler, de slanke L-vormige achterlichtunits en de diffuser benadrukken het gespierde achterwerk van de nieuwe BMW Z4. Er is keuze uit negentien carrosseriekleuren. De softtop is standaard in zwart uitgevoerd en optioneel leverbaar in antraciet met zilverkleurige details. Het stoffen dak is bovendien al rijdend tot snelheden van 50 km/u in slechts tien seconden te openen en te sluiten.

Interieur: duidelijk gefocust op de bestuurder met een topklasse uitstraling. Met een op de bestuurder gerichte cockpit, naar voren gerichte lijnen en beperkt aantal sierdelen ademt het interieur van de BMW Z4 de sfeer van puur rijplezier. Gegalvaniseerde details zorgen daarbij voor extra verfijning, terwijl de gestructureerde indeling van de bedieningselementen zorgen voor minder afleiding en meer rijbeleving. Zowel de bestuurder als de passagier zitten in specifiek voor de BMW Z4 ontwikkelde sportstoelen met geïntegreerde hoofdsteunen.

De BMW Z4 sDrive30i is standaard voorzien van Vernasca-lederen bekleding, terwijl de BMW Z4 M40i een combinatie van leder en Alcantara met zich meebrengt. Het standaard windscherm past tussen de vaste rolbeugels achter de hoofdsteunen. Een opbergvak achter de stoelen, bekerhouders onder de middenarmsteun (die in twee in lengte gesplitste delen openklapt) en grote opbergvakken in de portieren voegen extra praktische bruikbaarheid toe. De inhoud van de bagageruimte bedraagt 281 liter, ongeacht of de softtop geopend of gesloten is – een toename van ruim 50 procent ten opzichte van het uitgaande model.

Krachtige motoren, systematisch verbeterd chassis. De beschikbare motoren voor de nieuwe BMW Z4 profiteren van talloze upgrades en beloven een sensationele vermogensafgifte. De aandrijfkrachten worden via een 8-traps Steptronic Sport automaat van de nieuwste generatie naar het wegdek gestuurd. In de BMW Z4 M40i ligt een 3,0-liter zescilinder-in-lijn motor met M Performance TwinPower Turbo technologie. De motor levert 250 kW (340 pk) en een maximumkoppel van 500 Nm, waarmee de roadster in 4,6 seconden van 0 naar 100 km/u accelereert. Het motorenaanbod wordt gecompleteerd door twee 2,0-liter viercilindermotoren. De variant in de BMW Z4 sDrive30i levert 190 kW (258 pk) en 400 Nm, waarmee een sprint van 0 naar 100 km/u in 5,4 seconden mogelijk is. De nieuwe BMW Z4 sDrive20i vertaalt een vermogen en koppel van 145 kW (197 pk) en 320 Nm naar een acceleratie van 0 naar 100 km/u in 6,6 seconden. De motoren zijn stuk voor stuk voorzien van een benzinepartikelfilter om de uitstoot verder te reduceren en alle modelvarianten voldoen aan de emissienorm Euro 6d-TEMP.

De ondersteltechniek van de nieuwe BMW Z4 is ontwikkeld voor ultieme wendbaarheid en rijdynamiek en bestaat uit een nieuw ontworpen vooras en multilink achteras (met 5 ophangpunten) die voor het eerst in een BMW roadster zijn toegepast. Deze combinatie zorgt voor exact de juiste balans tussen sportiviteit en comfort. Een andere standaardvoorziening is de Variabele Sport Steering met variabele stuurhoek en bekrachtiging.

De adaptieve M Sport wielophanging, de M Sport remmen en het elektronisch gestuurde  M Sport differentieel (allemaal standaard voor de BMW Z4 M40i in combinatie met highperformance banden) tillen de rijdynamiek naar een nog hoger niveau. Dankzij deze chassissystemen is het verschil tussen de rijmodi COMFORT, SPORT en SPORT + direct merkbaar na een druk op de Driving Experience Control schakelaar. De standaard gemonteerde lichtmetalen 17-inch wielen van de BMW Z4 sDrive20i en BMW Z4 sDrive30i en de 18-inch wielen van de BMW Z4 M40i, evenals de optionele 19-inch wielen, zijn voorzien verschillende Breed scala aan rijhulpsystemen verhogen comfort en veiligheid. De toonaangevende reeks rijassistentiesystemen onderstreept het geavanceerde karakter van de nieuwe BMW Z4. Collision Warning, Pedestrian Warning met City Braking en Lane Departure Warning zijn standaard. De lijst met opties omvat Active Cruise Control met Stop & Go-functie, afstandsinformatie, Lane Change Warning System, Rear Collision Prevention en Cross-Traffic Alert, evenals Speed Limit Info met No Passing Info display en – voor het eerst in een BMW roadster – de BMW Head-Up Display.

Active Park Distance Control en de achteruitrijcamera assisteren de bestuurder bij manoeuvreren en parkeren. Deze systemen zijn onderdeel van de Parking Assistant, die het sturen, remmen, accelereren en schakelen van de bestuurder kan overnemen, zowel bij het in- als uitparkeren van een parkeervak. De Parking Assistant omvat ook een achteruitrijassistent, waarmee de auto de laatste vijftig gereden meters automatisch achteruit terug kan afleggen en daarbij exact hetzelfde pad kiest als eerder in voorwaartse richting.

Intuïtieve bediening en perfecte connectiviteit: BMW Operating System 7.0. De display en het besturingssysteem in de nieuwe BMW Z4 is eveneens verbeterd. De roadster is optioneel leverbaar met BMW Operating System 7.0, dat zich kenmerkt door state-of-the-art digitale functies die zijn afgestemd op de behoeften van de bestuurder. BMW Live Cockpit Professional toont nauwkeurig ontworpen, aanpasbare en op de situatie gebaseerde graphics op het volledig digitale instrumentenpaneel en de Control Display, beide voorzien van een 10,25inch beeldscherm. Voor een zo intuïtief mogelijke bediening die aansluit op de behoeften is het systeem te bedienen via de touchscreen van de Control Display, via de iDrive Controller, stuurwielbediening en spraakbesturing.

Offerte aanvragen  Contact opnemen  Terug naar nieuws

Geen auto's geselecteerd
auto geselecteerd
auto's vergelijken
Offerte aanvragen