BMW en MINI dealer in het Groene Hart en regio Rotterdam
  • 4,6/5 sterren voor onze service
  • 924 BMW's en MINI's op voorraad
  • Erkende BMW en MINI garantie
  • Persoonlijk contact
  • Leasen en financieren
MINI

De nieuwe MINI Countryman

De nieuwe MINI Countryman

De nieuwe MINI Countryman.

Stoerder, meer interieurruimte en een verbeterd rijcomfort.

De stoere SUV van MINI die ruimte en gebruiksgemak combineert met de typerende MINI uitstraling en rijbeleving, is vernieuwd. MINI zet opnieuw grote stappen op het gebied van interieurruimte, veelzijdigheid, functionaliteit en rijcomfort. De nieuwe MINI Countryman biedt keuze uit twee benzinemotoren en een dieselvariant met MINI TwinPower Turbo technologie en is er ook als plug-in hybride.

Contact opnemen Bekijk aanbod

 

De highlights:

  • Onderscheidend frontdesign met nieuw ontworpen grille
  • LED koplampen en LED mistlampen nu standaard
  • LED achterlichten in Union Jack design
  • Nieuwe carrosseriekleuren, nieuwe optie Piano Black Exterior
  • Nieuwe lichtmetalen velgen
  • Nieuwste generatie motoren conform Euro 6d emissienorm
  • Meerdere motorvarianten met standaard 8-traps Steptronic automaat
  • Nieuw digitaal instrumentendisplay met standaard 5-inch kleurenscherm
  • Nieuw ontworpen centraal instrumentenpaneel met afwerking in Piano Black High Gloss als optie
  • Met leer bekleed sportstuurwiel standaard voor alle versies
  • Vernieuwd aanbod van leren bekleding en interieurafwerking
  • Nieuwe versie van de MINI Yours Interior Style
  • MINI Connected met nieuwe functies
  • Groter aanbod van originele MINI accessoires

Onderscheidende verhoudingen, krachtige uitstraling

Dankzij zijn onderscheidende verhoudingen is de nieuwe MINI Countryman direct herkenbaar als het grootste model van het merk. De voor MINI kenmerkende, driedelige carrosseriestructuur wordt door de specifieke daklijn extra opvallend geïnterpreteerd. Zijn verticale design en grotere bodemvrijheid duiden op een royale binnenruimte, een robuust SUV-karakter en inspirerende rijeigenschappen, zowel on- als off-road. De aerodynamisch geoptimaliseerde exterieurdetails van het optionele John Cooper Works-pakket zorgen voor extra sportieve flair.

Het gewijzigde ontwerp van de voorzijde van de auto versterkt het charisma van de nieuwe MINI Countryman. De nieuwe bumper, nu volledig in carrosseriekleur, zorgt voor een extra strakke en hoogwaardige uitstraling. De vernieuwde grille met de typerende MINI contouren is voorzien van een slanke, verchroomde omlijsting uit één stuk. De grille van de MINI Cooper Countryman en MINI Cooper D Countryman is voorzien van drie horizontale spijlen. De grille van de nieuwe MINI Cooper S Countryman onderscheidt zich met een zeshoekig rasterpatroon met een rode S en één verchroomde spijl.

Opvallende look: nieuwe carrosseriekleuren, Piano Black Exterior en nieuwe lichtmetalen velgen

De ruime keuze aan carrosseriekleuren, waaronder de nieuwe White Silver metallic en Sage Green metallic, bieden uitgebreide mogelijkheden voor individualisering. Afhankelijk van de uitvoering zijn het dak en de buitenspiegelkappen beschikbaar in contrasterend wit, zwart of zilver.

De nieuwe optie Piano Black Exterior – beschikbaar voor alle uitvoeringen – geeft de MINI Countryman een nog opvallendere uitstraling. Met deze optie zijn de verchroomde delen van de komlampunits, achterlichten, grille en side scuttles vervangen door een hoogglanszwarte afwerking, net als de portiergrepen en de modelnaam op de achterklep. Andere pianozwarte delen zijn beschikbaar als originele MINI accessoires, zoals het MINI logo en de opschriften ‘Cooper S’ en ‘ALL4’. Bijpassende buitenspiegelkappen en side scuttles met een grijs-zwart vlagpatroon in Night Jack ontwerp zijn als accessoire leverbaar.

Interieur: veel ruimte en nog meer ruimte voor individuele stijl

De nieuwe MINI Countryman combineert veelzijdige rijeigenschappen met een veelzijdig interieur. Achterin zijn er drie volwaardige zitplaatsen. Door die neer te klappen in een verdeling van 40:20:40 neemt de bagageruimte van 450 liter stapsgewijs toe tot 1.390 liter.

Dankzij de toevoeging van nieuwe opties en mogelijkheden gericht op de persoonlijke stijl van de klant, is het interieur van de nieuwe MINI Countryman nog aantrekkelijker. De leren stoelbekledingen Chester Indigo Blue en Chester Malt Brown zijn nieuw toegevoegd aan het aanbod. De Color Line voor het onderste deel van het instrumentenpaneel en de portierbekleding, die voorheen als losse optie verkrijgbaar was, is nu een integraal onderdeel van de gekozen leren bekleding om te matchen met het kleurenschema.

De nieuwe MINI Cooper S Countryman en MINI Cooper SE Countryman ALL4 worden standaard geleverd met pianozwarte delen voor de cockpit en de portierlijsten. Deze worden gecombineerd met accenten in British Oak dark. Voor alle uitvoeringen zijn exclusieve interieurdelen van MINI Yours verkrijgbaar. De optionele MINI Yours Interior Style Shaded Silver creëert een stijlvolle, sportieve flair dankzij de combinatie van een verlichte cockpitrand in Shaded Silver, deurpanelen in Dark Silver en accenten in Hazy Grey.

Motoren met geoptimaliseerde MINI TwinPower Turbo technologie om te voldoen aan de Euro 6d-emissienorm

Het grondig vernieuwde motorengamma garandeert een nog gunstiger evenwicht van rijplezier en brandstofefficiency. Behalve de verdere optimalisatie van de CO2-waarden zijn ook andere milieuaspecten verbeterd, waaronder de partikelfilter voor de benzinemotoren en SCR met AdBlue-injectie voor de dieselmotoren. Dit betekent dat alle modelvarianten van de nieuwe MINI Countryman nu voldoen aan de zeer strenge Euro 6d-emissienorm.

De MINI TwinPower Turbo technologie – toegepast in de 3-cilinder benzinemotoren in de nieuwe MINI Cooper Countryman en in de 4-cilinder benzinemotor in de MINI Cooper S Countryman – wordt gekenmerkt door het in de cilinderkop geïntegreerde uitlaatspruitstuk samen met de tweetrapsturbo. Dit zorgt onder meer voor een zeer effectieve koeling van de uitlaatgassen en de turbo. Tegelijkertijd kan de carterkoeling bij lichte belasting worden verminderd door middel van een nieuwe, gesplitste koelklep. Ook werkt de directe brandstofinjectie van de benzinemotoren met een van 200 naar 350 bar verhoogde druk.

De nieuwe MINI Countryman is verkrijgbaar in 5 motorvarianten:

  • MINI Cooper Countryman: 100 kW (136 pk), 0-100 km/uur in 9,7 seconden (9,7 seconden), topsnelheid: 205 km/uur (205 km/uur).
  • MINI Cooper S Countryman: 131 kW (178 pk), 0-100 km/uur in 7,5 seconden (7,4 seconden), topsnelheid: 225 km/uur (225 km/uur).
  • MINI Cooper S Countryman ALL4: 131 kW (178 pk), 0-100 km/uur in 7,3 seconden, topsnelheid: 222 km/uur.
  • MINI Cooper SE Countryman ALL4: 162 kW (220 pk), 0-100 km/uur in 6,8 seconden, topsnelheid: 196 km/uur.
  • MINI Cooper D Countryman: 110 kW (150 pk), 0-100 km/uur in 9,1 seconden (9,1 seconden), topsnelheid: 214 km/uur (213 km/uur)

Nieuwe voorzieningen:

Het interieur van de nieuwe MINI Countryman is aantrekkelijker geworden dankzij de uitgebreidere standaarduitrusting. Die omvat nu een met leer bekleed stuurwiel, terwijl de passagiersstoel nu ook in hoogte verstelbaar is. Elektrisch verstelbare stoelen met geheugenfunctie aan de bestuurderszijde zijn nu een optie.

Ook standaard beschikbaar is een digitaal instrumentendisplay. Het scherm in Black Panel-ontwerp achter het stuurwiel heeft een diameter van 5,0 inch. Verder is het aanbod van audio- en navigatiesystemen herzien. Elke MINI Countryman heeft een 8,8-inch touchscreen standaard in het kenmerkende centrale instrumentenpaneel. De ronde bedieningsunit heeft een verfijnd uiterlijk, waarbij het audiobedieningspaneel en de knoppen voor alarmlichten en rijhulpsystemen harmonieuzer zijn geïntegreerd. Aanraakgevoelige bladwijzerknoppen en pianozwarte oppervlakken onderstrepen de premium uitstraling van het centrale instrumentarium. Zelfs het standaard audiosysteem biedt audiostreaming via Bluetooth en smartphone-connectie via USB.

Contact opnemen Terug naar nieuws

Geen auto's geselecteerd
auto geselecteerd
auto's vergelijken
Offerte aanvragen