BMW en MINI dealer in het Groene Hart en regio Rotterdam
  • 4,6/5 sterren voor onze service
  • 804 BMW's en MINI's op voorraad
  • Erkende BMW en MINI garantie
  • Persoonlijk contact
  • Leasen en financieren

Banden

BANDEN

Veel automobilisten weten niet wanneer ze moeten overstappen van zomer- naar winterbanden en andersom. Ook weten veel automobilisten niet dat het gevaarlijk is om het hele jaar door te rijden op dezelfde banden. Waarom dit zo is en wanneer u het beste even langs kunt komen voor een bandenwissel leggen we hieronder aan u uit.

WINTER- EN ZOMERBANDEN

Winter- en zomerbanden hebben elk een eigen rubbersamenstelling, waardoor ze beiden onder andere weersomstandigheden beter of juist slechter presteren. Winterbanden zijn speciaal ontwikkeld om onder koude temperaturen soepel te blijven en goed te presteren en zomerbanden presteren beter boven de 7 graden.

Wanneer u het hele door blijft rijden op dezelfde zomer- of winterbanden zorgt dit voor extra slijtage aan uw autobanden. Als u in de zomer doorrijdt op winterbanden, slijten de banden door de hogere temperaturen. Rijdt u in de winter door op zomerbanden, slijten de banden sneller, omdat het rubber harder wordt. Hierdoor heeft u minder grip op de weg en is er meer kans op glijden. Heel gevaarlijk dus! Ook de bandenspanning speelt een rol in de slijtage van uw banden, want als u met de verkeerde bandenspanning rijdt, is de kans op een klapband groter.

 

 

BANDENWISSEL

Op het moment van het verzetten van de klok naar de zomertijd is het ook tijd voor uw zomerbanden. Gaat de wintertijd in, dan wisselt u uw zomerbanden om voor winterbanden. Zo bent u er zeker van dat u veilig de weg op kunt met de juiste banden onder uw BMW of MINI!

Wielenwissel kan al vanaf € 85,-

VOORBEREID OP DE KOMENDE WINTER?
Als de temperatuur daalt, zijn de prestaties van zomerbanden niet meer optimaal. De rubbersamenstelling wordt hard en dat leidt tot een verminderde adhesie en handling. En daarom is 7°C het omslagpunt voor winterbanden. Alleen de speciale rubbersamenstellingen van winterbanden zijn bestand tegen de kou; ze behouden grip en staan garant voor een korte remafstand. Neem op tijd maatregelen en laat een kritische situatie niet uitlopen op een botsing.

VAN ENKELE MILLIMETERS TOT CRUCIALE METERS.
Afgezien van de 7°C-regel is er nóg een wezenlijk detail: de profieldiepte van de banden. Het wettelijk voorgeschreven minimum van 1,6 mm tevens het verdedigbare minimum voor veiligheid. Naast een grotere profieldiepte hebben nieuwe winterbanden tevens een speciale lamellenstructuur. Die resulteert in een kortere remafstand en algehele verbetering van de veiligheid.

Werkplaatsafspraak BMW Werkplaatsafspraak MINI

WEBSHOP

In onze BMW en MINI webshop vindt u een uitgebreide selectie aan originele BMW en MINI Wielen van de hoogste kwaliteit.

De inchmaat = uw voordeel!

Zodra uw zomerbanden onder de 2 mm profiel komen adviseren wij u uw banden te vervangen. Dat is wellicht meteen een mooi moment om niet alleen uw banden maar ook het uiterlijk van uw auto een upgrade te geven. Uw velgmaat bepaalt uw voordeel. Zo rijdt uw BMW of MINI stralend het voorjaar tegemoet!

Webshop BMW | Alphen aan den Rijn Webshop BMW | Woerden Webshop MINI

 

BANDENVERZEKERING

Koopt u vanaf 1 maart een nieuwe BMW of MINI bij Severs Breeman of een wielenset of losse banden met stermarkering? Dan profiteert u automatisch van de BMW & MINI bandenverzekering zonder additionele kosten. Uw banden zijn dan standaard verzekerd tegen schade ontstaan door scherpe objecten, stoeprandschade, vandalisme en diefstal.

Contact opnemen
Geen auto's geselecteerd
auto geselecteerd
auto's vergelijken
Offerte aanvragen